Slogan will be here
Bel nu!   +32 (0)11 98 83 20

Kwaliteitscontrole

Bent u zeker dat u de juiste kwaliteit krijgt?

Dagdagelijks worden we geconfronteerd met niet realistische prijzen op de markt.

Na controle is er steeds een groot verschil tussen wat de klant op zijn factuur/order ziet en wat hij in de realiteit van zijn huidige fabrikant ontvangen heeft. Vooral het formaat 50/50/3 is een vaak voorkomend profiel waarvan de maten niet eens in de buurt komen van wat ze horen te zijn.

Een goed hoekprofiel is opgebouwd uit verschillende lagen papier (greyboard) welke met mekaar verlijmd zijn. Rond de lagen grijs karton komt een enveloppe (coverply) gewikkeld uit testliner of kraftliner (bruine kleur)

Bijgevoegd een foto van een 50/50/3 profiel zoals het WEL en NIET moet zijn

Een goed profiel bestaat uit:

  • verschillende papierbanen met GELIJKE breedtes (94mm voor een 50/50)
  • een scherpe hoek ( een ronde hoek is GEEN hoekbescherming)
  • een constante dikte over de volledige breedte (maximale tolerantie van 10%)

Op de tweede foto is duidelijk merkbaar dat alle papierbanen verschillende zijn van breedte.
De dikte van het profiel loopt naar de uiteinde van de vleugel veel dunner uit. Het is duidelijk dat dit bedrog enkel tot doel heeft om papier te besparen en alzo te klant te misleiden.Verder is de ronde hoek goed merkbaar. Ook op deze manier besparen ze enkele % in de papierbreedte.
Hoe controleren?
  • de dikte (D) meet je best met een diktemeter voor papier of met de klassieke schuifmaat. Let wel op wanneer je een schuifmaat gebruikt dat je nooit op de rand van het profiel meet aangezien deze meestal iets dikker is door het knippen. Controleer ook goed of er dikteverschil is naar de zijkanten van het profiel. Wanneer de fabrikant in het profiel verschillende breedtes van papier gebruikt zoals in bovenstaande foto is dit goed meet-en merkbaar.
  • de breedte van het profiel (C en B) meet je met een schuifmaat. De breedte van het profiel is ook afhankelijk van de dikte van het profiel.
  • de lengte (A) kan je met een klassieke rolmeter goed meten.

Mocht u niet over de juiste meetinstrumenten beschikken om het profiel correct op te meten bezorg ons graag een klein stukje van het profiel zodat we het voor u professioneel kunnen controleren. Op deze manier garanderen we U steeds de beste prijs-kwaliteit verhouding op de Benelux markt.

Eerlijkheid duurt het langst!